به گزارش «اخبار خودرو» ، این برند تازه تاسیس که مخفف عبارت Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu است، بهعنوان نخستین کمپانی خودروساز ترکیه معرفی میشود. در این مراسم رونمایی دو محصول؛ یکی کراس اوور الکتریکی و دیگری سدان خانوادگی به نمایش در آمدند.
چه شد که ترکیه به خودروسازی ورود کرد؟
جالب است بدانید کشور ترکیه برای اولینبار در دهه ۶۰ میلادی با تلاش جمعی از مهندسان این کشور طراحی و تولید شد اما به دلیل مشکلات فنی هرگز به تولید دست نیافت. پروژههای ناموفق بسیار باعث شد زمینه برای مونتاژ خودرو در این کشور مساعد شود.
بر این اساس اواخر دهه ۶۰میلادی، با بازشدن پای کمپانیهای مطرح جهان به ترکیه، موتور طراحی و تولید خودروی ملی را بار دیگر استارت خورد.
حضور کمپانیهای خوشنام و صاحبسبک مانند تویوتا، هوندا، فورد و حتی مرسدسبنز در این کشور موجب شد با الگوبرداری فناوری این خودروسازان توان ساخت خودرو در ترکیه شکل بگیرد.
حال باتوجه به این موضوع، آنچه گزارشها نقل میکنند سرمایهگذاری ۳.۷ میلیارد دلاری برای ساخت خودرو داخلی و مبتنی بر تکنولوژی های الگوبرداری شده، صنعت خودرو ترکیه را از مونتاژکار به تولید کننده آن هم با حفظ استانداردهای روز جهانی بدل کرده است. موضوعی که اردوغان به آن اذعان دارد: «رویای ۶۰ ساله تحقق یافت».
طراحی به واسطه پینین فارینا
دو محصول پروتوتایپ(نمونه اولیه) کمپانی تازهتاسیس TOGG از استایل جذاب و اسپرت بهره میگیرند زیرا طراحی این دو محصول توسط بزرگترین مرکز طراحی خودرو یعنی پینین فارینا ایتالیا انجام شده است. نکته مهم در طراحی دو محصول کراساوور و سدان کمپانی TOGG این است که هر دو کانسپت ساخته شده پینین فارینا هستند که در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به جهان معرفی شدند.
خودرو کراساوور این برند تازه تاسیس در واقع همان نسخه Pininfarina K۳۵۰ Concept است که با تغییرات جزئی و تناسبات واقعیتر نخستین خودرو بلندقامت ملی ترکیه لقب گرفته است.
دومین خودرو ملی این کشور که برپایه سدان طراحی و تولید شده است و نمونه پروتوتایپ آن نیز در کنار نسخه کراساوور به نمایش درآمد، هیچ اطلاعاتی از آن دردسترس نیست، درواقع همان pininfarina h۶۰۰ sedan concept است که در سال ۲۰۱۷ ساخته شد.
این سدان TOGG از ظاهری جذاب و همچنین کارکتری موقر بهره میبرد که در صورت تجهیز به پیشرانهای قدرتمند میتواند در بازار با دیگر خودروها به رقابت بپردازد. فقدان آینههای جانبی و جایگزینی دوربین، یکی از موارد بسیار مهم در طراحی کراساوور و سدان TOGG است.
علاوهبر این موارد، تصاویری از کابین هر دو خودرو منتشر شده که فضای داخلی دلنشین و بسیار مدرنی را نمایش میدهد زیرا فلسفه طراحی این فضا براساس راحتی و رفاه بیشتر سرنشینان است.
ادعا یا عمل؟
مطابق آنچه نشریات معتبر اعلام کردهاند، مدل کراساوور TOGG در دو مدل ۲۰۰ و ۴۰۰اسببخاری عرضه خواهد شد. قویترین مدل آن به دو موتورالکتریکی در محور جلو و عقب مجهز شده است تا در کنار چهارچرخمحرک بودن، ۴۰۰ اسب بخار قدرت نیز تولید کند و در ۴.۸ثانیه از حالت سکون به ۱۰۰کیلومتر برساعت برسد البته حداکثر پیمایش را تا ۵۰۰کیلومتر میرساند البته این عدد درحالحاضر تئوری است و در عمل باید همتراز استانداردهای جهانی باشد.
مدل دیگر، از یک موتورالکتریکی بهره میبرد که حداکثر ۲۰۰ اسب بخار قدرت دارد و در ۷.۶ثانیه شتاب اولیه را خود را تثبیت میکند. پیمایش این مدل پایه به ۳۰۰کیلومتر میرسد، البته بهادعای مهندسان کمپانی TOGG باتریهای لیتیوم-یونی آن ساخت ترکیه هستند و به دلیل برخورداریاز تکنولوژی شارژ سریع در ۳۰دقیقه باتریها ۸۰درصد شارژ میشوند.
همچنین ادعای دیگر و البته غیرمعقول این است که موتورهای الکتریکی در ترکیه ساخته شدهاند که البته فقط یک شعار بوده، زیرا توان طراحی و تولید موتورهای الکتریکی در انحصار کمپانیهایی است که تعداد آنها به انگشتان یک دست هم نمیرسد.
آنچه انتظار میرود تا سال ۲۰۲۲ پنج محصول از TOGG در کلاسهای متعدد کراساوور، سدان و MPV تولید خواهد شد البته این کمپانی سالانه توان ۱۷۵هزار دستگاه را نیز دارد.